Paardenfoto tips: een mooie foto van uw paard

Door de goede kwaliteit van digitale camera's kunt u zelf gemakkelijk veel foto's van uw paard maken en daaruit de beste kiezen waar uw paard karakteristiek opstaat. Houd bij het maken van de foto's rekening met het karakter van uw paard en bedenk hoe u uw paard graag geschilderd wilt zien. U kunt bijvoorbeeld prachtige foto's maken van uw paard dat zich mag uitleven in de wei, maar ook van uw paard dat in de stralende zon geniet van zijn vrije dag. Als u uw paard graag van dichtbij wilt fotograferen, helpt het als iemand uw paard vast houdt terwijl u foto's maakt.

Hoe maak ik een mooie foto van mijn paard?

Maak uw foto's altijd met daglicht. Door bijvoorbeeld in de buitenlucht te fotograferen heeft u geen flitser nodig, waardoor de natuurlijke kleuren van uw paard beter te zien zijn en er geen weerkaatsing is in de ogen van uw paard. Voor een klassiek portret is een foto op ooghoogte aan te raden - zorg dus dat u op gelijke hoogte staat als uw paard en het niet van onderen of boven fotografeert.

Close-up en persoonlijk

Hoe meer details u vastlegt op foto, hoe gedetailleerder wij uw paard kunnen schilderen. Het is vaak mooi om uw paard iets opzij te laten kijken wanneer u een foto maakt, in plaats van dat deze recht in de camera kijkt.

Kies de goede omgeving

Als het buiten zonnig of licht bewolkt is, kunt u prachtige foto's maken. Het is overigens geen groot probleem als de foto iets onder- of overbelicht is; we kunnen dit vaak in het schilderij corrigeren.

Foto's van uw overleden paard

Een schilderij van uw overleden paard is een dierbare herinnering die we natuurlijk graag voor u verzorgen. Als u weinig foto's heeft van uw paard of twijfelt of deze geschikt zijn om te gebruiken voor een schilderij, neem dan contact met ons op. We kunnen vaak ook met minder goede foto's toch veel doen en alsnog een levensecht portret van uw paard schilderen.

Hoe staat uw paard op de foto?

Er zijn veel manieren waarop u uw paard in beeld kunt brengen. Zo kunt u een mooie foto maken waarop uw paard volledig (full body) te zien is. Let er bij het maken van deze foto op, dat uw paard in een rechte lijn staat, zodat er geen voor het beeld rare welvingen te zien zijn. Een andere mooie manier om uw paard vast te leggen, is door een closeup te maken van het hoofd. Bedenk vantevoren of u hierbij wel of geen hoofdstel of halster wilt fotograferen, dit is belangrijk voor onze schilders. Als u even fluit voordat u de foto maakt, is de kans groot dat uw paard er mooi met zijn oren naar voren opstaat. Ook als uw paard in de wei staat kunt u mooie foto's maken, die zeer geschikt zijn om het olieverfschilderij op te baseren.

Hoofdstel, halster en zadel

Als u uw paard wil laten schilderen zonder hoofdstel of halster, staat het paard idealiter ook zonder dit tuigage op de foto. Het is echter ook geen probleem om op een schilderij het hoofdstel of halster weg te laten. Om de unieke kenmerken van uw paard zo goed mogelijk vast te leggen in uw schilderij, kunt u ook extra foto's aanleveren.